Durata de viață a mașinii de spălat vase: cum puteți obține cele mai bune rezultate

Cumpărarea unei mașini de spălat vase reprezintă o investiție importantă pentru locuința voastră.
Cele mai multe electrocasnice mici au o durată de viață previzibilă, în timp ce produsele electrice de dimensiuni mai mari nu au o durată de viață ușor de estimat. Durata medie de viață a unei mașini de spălat vase este situată între 9 și 10 ani, în condițiile în care aceasta este întreținută cosrespunzător.

Acest articol vă oferă câteva sfaturi folositoare în momentul în care doriți să achiziționați o mașină de spălat vase, precum și ponturi care vă vor scuti de alte costuri pentru reparații, prin menținerea mașinii în stare perfectă de funcționare.

Sfaturi de achiziție

Îndiferent de modelul dorit, trebuie să începeți prin a căuta informații generale despre mașinile de spălat vase. Citiți review-uri ale utilizatorilor, comparați diferite modele și evaluați prețul acestora. Nu uitați de verificare clasei energetice, pentru a vă asigura că modelul ales este ecologic.

Depanare și sfaturi privind întreținerea

Dacă obțineți vase insuficient de curate, încercați să eliminați câteva cauze întâlnite în mod obișnuit, înainte de a duce mașina la service sau de a cumpăra alta. Asigurați-vă că folosiți detergent proaspăt deoarece, o dată cu trecerea timpului, acesta își pierde din capacitatea de curățare. Nu utilizați detergent umed. De asemenea, puteți încerca să schimbați tipul de detergent, optând pentru unul mai puternic, de tipul tabletelor Finish® All-in-1 Powerball®.

În cazul în care doriți să vă reparați singur mașina de spălat vase, aveți grijă să luați toate măsurile de siguranță necesare în cazul în care lucrați cu instalația electrică sau cea de apă. Scoateți mașina din priza și închideți instalația de apă. O dată ce ați urmărit acești pași, puteți începe să dezasamblați mașina de spălat vase.

Spălare manuală vs. spălare automată