Întreținerea mașinii de spălat vase

Asigurarea bunei funcționării a mașinii de spălat vase este la îndemâna voastră.

Apa dură și depunerile de substanțe minerale

Puteți observa apariția unei pelicule deranjante în interiorul mașinii de spălat, cauzată de o grăsime, reziduuri, calcar și depuneri ale altor minerale provenite din apă, mai ales în zonele cu apă dură. De asemenea, este posibil să sesizați în interiorul mașinii pete de culoare galbenă, maro, sau ruginie, cauzate de fierul existent în apă. Acestea pot fi îndepărtate din interiorul mașinii și din brațele pulverizatoare prin utilizarea Soluției de curățare Finish® o dată pe lună.

Brațele pulverizatoare

Verificați în mod regulat dacă brațele pulverizatoare nu sunt înfundate. În caz contrar, folosiți Soluția de curățare Finish® pentru a elimina posibilele blocaje.

Soluția de curățare Finish®

Soluția de curățare Finish® asigură protecție mașinii de spălat vase, de la interiorul compartimentului de spălare, până la menținerea în stare optimă de funcționare a brațelor pulverizatoare și optimizarea atingerii temperaturii ideale a apei.

Alte sfaturi de mentenanță

  • Folosiți numai detergenți special creați pentru utilizarea în mașina de spălat vase.
  • Asigurați-vă de integritatea garniturii ce protejează ușa mașinii de spălat vase. Aceasta poate fi perforată sau tăiată de obiectele de veselă ascuțite, în timpul spălării.
  • Cuțitele trebuie aranjate în cuvă cu mânerul în sus.
  • Nu spălați la mașina de spălat vase filtre de la aparatul de aer condiționat sau pensule de vopsea, care pot păta interiorul mașinii de spălat vase și împiedică mașina să funcționeze corect.
Spălare manuală vs. spălare automată