Cum să identificați zgomotele mașinii de spălat vase

Uneori zgomotele produse de mașina de spălat vase sunt produse de anumite obstrucționări, de o componentă slab fixată sau de particule de mâncare. Înainte de a cheltui sume importante pe înlocuirea motorului, vă sfătuim să verficați anumite componente ale mașinii de spălat vase.

Resturi desprinse

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți atunci când doriți să aflați de unde provin zgomotele neobișnuite din mașina de spălat vase este necesar să verificați dacă în aceasta nu există resturi desprinse. Anumite obiecte de mici dimensiuni pot aluneca din coșul mașinii de spălat vase. Capacele, tacâmurile mici sau obiectele de veselă cu dimensiuni reduse pot cădea pe fundul mașinii de spălat vase, unde vor fi plimbate, rezultând astfel zgomote ciudate și impiedicând brațul de pulverizare să funcționeze corect.

Sertarele și sinele

Verificați dacă sertarele sunt așezate corect pe șine. Dacă acestea nu sunt în poziția optimă, este posibil ca acestea să se miște în timpul procesului de spălare. Dacă observați că saboții se mișcă, verificați dispozitivul electrocasnic de șuruburi slăbite.

Pompa

O pompă defectă poate fi cauza zgomotelor din interiorul mașinii de spălat vase. Funcția pompei este să pună presiune pe brațele de pulverizare și în cazul celor mai multe modele să faciliteze scurgerea apei. Aceasta se află de obicei în partea de jos a mașinii de spălat vase și în general îndeplinește două funcții – una este să spele, alta să permită scurgerea apei murdare. Verificați pompa și zona din jurul acesteia pentru a descoperi dacă există cioburi de pahare, reziduuri de mâncare sau orice alt obiect străin care poate provoca zgomotul.

Supape interne

Procesul de uzare poate duce la slăbirea sau desprinderea supapelor interne. Acest lucru poate cauza zgomote în interiorul mașinii de spălat vase și poate chiar afecta funcționarea corectă a brațului de pulverizare. Ar trebui să verificați supapele interne (plasate sub panoul de acces) pentru a vedea care este problema. Înlocuiți supapa internă dacă prezintă urme de uzură.

Motorul

Dacă oricare dintre componentele motorului sunt slăbite, uzate sau defecte, este produs un zgomot specific atunci când mașina de spălat este în funcțiune. Dacă nu reușiți să identificați o altă cauză pentru zgomot, este posibil să trebuiască să înlocuiți motorul.

Spălare manuală vs. spălare automată