De ce mașina de spălat vase nu elimină toată apa folosită?

Dacă apa utilizată la spălare nu este eliminată complet, nu vă grăbiți să apelați la un service. Verificați piesele mașinii de spălat vase și remediați personal această problemă.

Furtunul de scurgere

Dacă mașina de spălat vase nu elimină toate apa utilizată, este posibil ca furtunul de scurgere să fie înfundat. Pentru a verifica acest lucru, detașați furtunul și curățați-l în chiuvetă, eliminând astfel eventualele blocaje, care se pot observa cel mai frecvent în zona de eliminare a resturilor de alimente.

Verificați valva de evacuare

Este posibil ca această componentă să fie blocată în poziția de închidere. Valva de evacuare împiedică apa din a reveni în mașina de spălat vase, după drenaj. De cele mai multe ori, aceasta este localizată în orificiul pompei atașată la furtunul de evacuare.

Supapa de sens cu bilă

Un alt motiv pentru care mașina de spălat vase nu elimină apa folosită îl poate constitui înțepenirea bilei din supapa de sens. Această bilă de plastic se află în interiorul valvei de evacuare și previne întoarcerea apei în mașină, după drenare. Examinați cu atenție această componentă pentru a remedia problema, prin simpla mișcare a bilei.

Pompa de evacuare și motorul

Dacă mașina de spălat vase încă nu elimină complet apa sau are pierderi, pompa și motorul pot fi defecte. Dacă motorul nu intră în funcțiune în timpul ciclului de scurgere sau emite un zgomot neobișnuit, este posibil să trebuiască înlocuit.

Dacă nicio soluție din cele enumerate mai sus nu elimină problema, înseamnă că va trebui să apelați la un expert.

Spălare manuală vs. spălare automată