Mirosul mașinii de spălat: Tot ce trebuie să știți pentru a-l îndepărta

Ați intrat vreodată în bucătărie și ați descoperit un miros neplăcut căruia să nu-i dați de cap? Dacă dețineți o mașină de spălat vase, există sanse ca aceasta să fie sursa. Mirosurile generate de mașinile de spălat vase sunt dificil de determinat și îndepărtat. Nu e ceva la care să ne gândim din primul moment, mai ales atunci când vasele spălate sunt curate, însă v-ați gândi că și mașina de spălat vase are nevoie de curățare? Dacă nu curățați mașina de spălat vase, puteți avea parte de mirosuri nedorite. În acest articol vom identifica cum putem elimina mirosurile specifice mașinii de spălat vase, dar și cum putem păstra acest dispozitiv impecabil o perioadă lungă de timp.

1. Urme de mâncare în scurgere/filtru

Este important să verificăm dacă scurgerea sau filtrul de la baza mașinii de spălat vase nu sunt obturate de urme de mâncare. Reziduurile de mâncare nescurse corect pot cauza mirosuri neplăcute ale mașinii de spălat vase. Lăsarea particulelor de mâncare în mașina de spălat vase poate duce de asemenea și la formarea mucegaiului.

2. O mașină de spălat vase murdară

Este posibil să trebuiască să ștergeți marginile ușii mașinii de spălat vase. Aceasta parte nu este curățată în timpul ciclului de spălare, deși se poate murdări atât în cadrul activităților casnice zilnice cât și atunci când încărcați vesela în mașina de spălat vase. Apa fierbinte și un pic de atenție pot ajuta la îndepărtarea urmelor de murdărie. Asigurați-vă că înlăturați mizeria și de pe fundul dispozitivului casnic, parte care poate acumula de asemenea pete și reziduuri.

3. Vase murdare în interiorul mașinii de spălat vase pentru o perioadă îndelungată

Uneori, mirosurile nedorite din mașina de spălat vase sunt produse de vesela care așteaptă să fie curățată. Nimeni nu vrea să risipească energie electrică prin utilizarea mașinii de spălat având o încărcătură parțială, însă prin folosirea ciclului de clătire/ menținere o dată pe zi, până când reușiți să completați încărcătura, veți reuși să rezolvați acest subiect.

4. Vase curate, lăsate prea mult timp

Încercați să descărcați obiectele de veselă curate în scurt timp. O altă posibilitate este să fi lăsat vase curate în mașina de spălat vase pentru o perioadă mai lungă de timp. Orice urmă de apă care nu s-a scurs (poate rămasă în partea de sus a unui castron) poate genera un miros stătut, cu atât mai mult cu cât ați spălat vase înainte de plecarea în concediu sau într-o călătorie de afaceri.

Împiedicați persistența mirosurilor neplăcute

Curățați cu recurență mașina de spălat vase pentru a împiedica revenirea mirosului. Verificați în permanență fundul mașinii de spălat vase și îndepărtați orice urme de măncare care împiedică scurgerea sau afectează filtrul. Asigurați-vă că deconectați de la rețeaua electrică mașina de spălat vase în cazul în care doriți demontarea oricărui component. Ștergeți de asemenea partea frontală și lateralelă a dispozitivului electrocasnic. Oadtă ce ați făcut toate acestea, porniți un ciclu de spălare folosind soluția de curățare a mașinii de spălat vase Finish®. Aceste activități vă vor ajuta să îndepărtați orice miros, pentru a păstra echipamentul proaspăt și curat pentru următoarele cicluri de spălare.

Spălare manuală vs. spălare automată