Cum poate fi prevenită opacizarea paharelor

La deschiderea ușii mașinii de spălat vase, imediat după terminarea programului de spălare, ați descoperit vreodată ca paharele sunt opace? Nu sunteți singurul – foarte multe persoane se confruntă cu această situație. Scopul acestui articol este să vă explice cauza fenomenului și să vă ofere soluțiile mult dorite.

Cauze posibile ale obținerii unor pahare curate, dar opace:

  • Depuneri de minerale – dacă locuiți în zone cu apă dură, depunerile de minerale se pot acumula pe suprafața paharelor. Soluția – utilizarea unui dedurizator al apei. Dacă nu sunteți siguri asupra cauzei opacizării, vă invităm să realizați următorul test: înmuiați paharele opace în oțet timp de 5 minute. Dacă opacizarea dispare, atunci problema este cauzată de duritatea apei.
  • Detergentul potrivit: – Apa utilizată are un efect direct asupra eficienței detergentului folosit în mașina de spălat vase. În cazul apei dure, trebuie să utilizați un detergent special all in one, precum Finish® Quantum®, iar daca nici acesta nu oferă rezultatele dorite, înseamnă că apa folosită este extrem de dură. În acest caz, utilizați împreună cu detergentul dorit aditivii Finish® Jet Dry® sau Finish® Power Up™ , care luptă împotriva reziduurilor din apa dură.
  • Coroziune – Paharele din sticlă foarte fină pot prezenta urme de coroziune. Dacă observați pete albe pe suprafața acestora, care nu se elimină la înmuierea în oțet, vă rugăm să le spălați manual sau să utilizați un program de spălare la temperatură joasă, în cazul obiectelor de porțelan sau cristal. Finish® Quantum® vă oferă și protecție împotriva coroziunii.
  • Temperatura apei – temperatura trebuie să se situeze între 49 și 60°C pentru ca detergentul să acționeze eficient. Dacă apa nu se încălzește îndeajuns, puterea de spălare a detergentului poate avea de suferit, lăsând vasele și paharele murdare. În această situație, vă recomandăm să lăsați apa caldă să curgă la robinet, înainte de a porni mașina de spălat vase.
Spălare manuală vs. spălare automată