Cum să curățați mașina de spălat vase

Câteodată, chiar și cele mai bune mașini de spălat vase se pot murdări. Poate părea ciudat că o mașină construită să spele poate deveni murdară o dată cu trecerea timpului, însă acest lucru este normal. Exact ca în cazul băii, aceasta se murdărește și trebuie spălată.

Curățarea interiorului mașinii de spălat vase

Este foarte simplu, folosiți Soluția de curățare Finish® o dată pe lună sau în momentul observării existenței depunerilor. Astfel, veți elimina grăsimea acumulată și depunerile de calcar cauzate de apa dură și veți permite brațelor pulverizatoare să funcționeze la parametri optimi. Îndepărtarea depunerilor cauzate de apa dură poate de asemenea să elimine mirosurile neplăcute.

Curățarea exteriorului mașinii de spălat vase

Asemenea tuturor ustensilelor de bucătărie, mașina de spălat vase se poate murdări la exterior, în special în timpul încărcării vaselor în sertare (nu preclătiți vesela!). Necurățate la timp, petele și resturile de pe exteriorul ușii pot începe să emane mirosuri nedorite. Utilizați o cârpă umedă, sau, dacă petele persistă, frecați ușa cu o perie și apă caldă. Nu utilizați săpun pentru că acesta poate ajunge și în interiorul mașinii de spălat vase, cauzând spumă în exces în timpul funcționării.

Cum NU trebuie să curățați mașina de spălat vase

Nu cădeți pradă tentație utilizării remediilor universale de curățare deoarece foarte multe soluții de curățare preparate artizanal pot dăuna aspectului și funcționării mașinii de spălat vase. Asigurați-vă că utilizați exclusiv produse special concepute pentru mașinile de spălat vase – aceasta este singura garanție că mașina de spălat vase va funcționa o perioadă îndelungată.

Spălare manuală vs. spălare automată