Mituri legate de spălarea automată a vaselor

MITUL 1 Mașinile de spălat vase își umplu cuva cu apă (asemenea mașinilor tradiționale de spălat)

În cazul deschiderii mașinii de spălat vase în timpul spălării, veți observa că aceasta utilizează o cantitate de apă surprinzător de redusă – mai puțin decât cantitatea necesară pentru a umple un vas. Refolosirea apei în timpul programului de spălare duce la eficiența sporită a mașinilor de spălat vase.

MITUL 2 O mașină de spălat vase nu poate curăța oale, tigăi și alte ustensile de bucătărie într-un mod eficient

Articolele foarte murdare, cum ar fi oalele, tigăile și ustensilele de gătit ar trebui să fie spălate într-un ciclu intensiv de spălare, la temperaturi mai ridicate. Prin folosirea unor detergenți precum Finish Quantum și a tabletelor All-in-1 Powerball, vor fi înlăturate chiar și cele mai dificile pete de grăsime și resturile de murdărie.

Finish Quantum și tabletele All-in-1 Powerball conțin enzime capabile să înmoaie și să îndepărteze petele. Acestea sunt active încă de la începutul ciclului de spălare, în momentul în care temperaturile mai scăzute (<50° C) creează mediul ideal pentru a elimina petele. Astfel, nu mai este nevoie de prespălarea vaselor de gătit care au fost folosite în prepararea unor alimente precum lasagna sau fulgi de ovăz, care lasă pete dificil de îndepărtat.

MITUL 3 O mașină de spălat vase folosește foarte multă apă și energie electrică

Un studiu recent a dovedit că în timpul spălatului manual al vaselor se consumă mai multă energie decât în cazul spălării automate. Mașina de spălat vase folosește energie electrică pentru a încălzi apa, care apoi este pompată în cuvă și reciclată în timpul ciclului de spălare. Cu cât se utilizează mai puțină apă, cu atât consumul de curent electric scade.

Comparativ cu spălatul manual al vaselor, mașinile de spălat folosesc o cantitate redusă de apă. O mașină modernă de spălat vase necesită de 7 ori mai puțină apă pentru o spălare față de cantitatea consumată în timpul spălării manuale. Mai mult, mașinile de spălat vase încălzesc apa printr-un proces eficient, folosind un încălzitor cu flux continuu, astfel încât cantitatea de căldură risipită este mai mică comparativ cu cea utilizată în momentul încălzirii apei într-un boiler și transportării acesteia până la chiuvetă. De asemenea, aparatul este izolat astfel încât să nu existe pierderi de energie termică din interiorul său spre exterior.

Puteți citi aici rezultatele studiului realizat de Universitatea Bonn, cu privire la diferența dintre spălatul tradițional al vaselor și cel automat.

MITUL 4 Paharele se pot deteriora în timpul spălării automate

Produsele din sticlă sunt în general adecvate pentru curățarea în mașina de spălat vase. Cu toate acestea, în funcție de tipul de sticlă și de condițiile din interiorul mașinii, în câteva cazuri sticla poate deveni opacă. Se poate face o distincție fundamentală între două efecte de matifiere a sticlei:

1) Depuneri de calcar: sunt cauzate de apa dură și pot fi îndepărtate cu ușurință prin frecarea paharului cu oțet. Pentru a preveni depunerile de calcar, asigurați-vă că unitatea de dedurizare a apei este setată corect și că utilizați un detergent de calitate, precum Finish Quantum și unei soluții de clătire, asemenea Finish Jet-Dry.

2) Coroziunea: este o formă de deteriorare a sticlei care nu este reversibilă. Vasele din sticlă de proastă calitate, apa lipsită de minerale (apa ”moale”) din mașina de spălat vase, precum și spălarea la temperaturi ridicate sau în cicluri lungi sunt factori critici în apariția fenomenului. Vă invităm să urmați sfaturile noastre:

  • Atunci când cumpărați pahare, verificați dacă acestea pot fi spălate în mașina de spălat vase.
  • Asigurați-vă că funcția de dedurizare a apei este setată corect.
  • Curățați paharele la temperaturi scăzute de spălare. Puteți folosi programul destinat spălării paharelor/ modul ”gentle” / ”delicate” / programele rapide
  • Odată ce programul de spălare s-a încheiat (după uscare), deschideți scurt ușa masinii de spalat vase pentru a permite eliberarea aburului. Acest procedeu nu este necesar dacă mașina este dotată cu ventilator de uscare. Scoateți paharele numai după ce mașina s-a răcit.
  • Asigurați-vă că soluția de clătire este potrivită.
  • Folosiți detergenți de spălat vase, precum Finish Quantum, care au fost special testați în ceea ce privește puterea de spălare delicată a vaselor.
  • Aflați aici ce vase pot și nu pot fi spălate automat.
Spălare manuală vs. spălare automată