Sfaturi despre temperatura optimă a apei

Probabil că temperatura apei din mașina de spălat vase nu v-a interesat în mod deosebit, mai ales pentru că tot ce trebuie să faceți pentru a opera un astfel de echipament este să apăsați un buton. Electrocasnicele moderne vă oferă avantajul de a recupera timpul dedicat activităților casnice, dacă investiți un timp minim în care să vă asigurați de buna funcționare a acestuia. În următoarele rânduri, vă oferim niște ponturi care să vă ajute la menținerea mașinii de spălat în parametri optimi de funcționare atunci când vine vorba de temperatura apei utilizate.

În timp ce unele mașini de spălat mai scumpe încălzesc apa la temperatura optimă chiar înainte de începerea ciclului de spălare, cele mai multe dintre ele vor încălzi apa numai într-o anumită perioadă din timpul ciclului. Dacă doriți să vă asigurați că apa care intră în mașină este deja la temperatura potrivită, vă sugerăm să lasați apa de la robinet să curgă până când devine fierbinte și numai apoi să porniți mașina de spălat.

Dacă vasele nu sunt complet uscate după spălare și deja ați eliminat alte cauze potențiale, problema poate fi un element de încălzire defect. Înainte de a apela la service, puteți încerca să adăugați la spălare soluția de clătire Jet Dry®.

Dacă observați reziduuri de cafea și ceai după spălare, nu uitați că enzimele prezente în compoziția detergentului se activează la 49°C, în timp ce agenții de albire au eficiență maximă la 60°C. Dacă știți că detergentul vostru nu este afectat de umezeală, este posibil să vă confruntați cu un element de încălzire defect.

Citiți cu atenție ghidul de utilizare al mașinii de spălat vase pentru că este posibil să folosiți un program de spălare impropriu pentru vesela încărcată. De asemenea, fiți atenți la regulile de încărcare corectă a mașinii de spălat vase, pentru ca aceasta să poată funcționa la eficiență maximă.

Dacă încă vă confruntați cu probleme privind capacitatea mașinii de spălat de a încălzi apa, căutați o soluție pe site-ul nostru sau luați legătura cu un expert.

Spălare manuală vs. spălare automată